Erdoğan, Yangın Mahallinde Görevli Olmayan Kişilerin Bölgelere Giriş Yapmasının Yasaklandığını Duyurdu

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın mahallinde görevli olmayan vatandaşların bundan sonra yangınlar yaşanan bölgelere giremeyeceğini açıkladı.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Temmuz'da başlayan ve hala sürmekte olan orman yangınları hakkında açıklamalarda bulundu. Orman yangınlarından 196'sının kontrol altına alındığını geriye yalnızca 12 yangın kaldığını iddia eden Erdoğan, yangın bölgeleriyle ilgili yeni bir karar alındığını duyurdu.

İtfaiyecilerin ve helikopterlerin müdahalesinin yeterli olmadığı bölgelere destek veren vatandaşların artık bölgelere alınmayacağını duyuran Erdoğan, ''Yangın mahalline görevli olmayanlar bundan böyle kesinlikle alınmayacaktır. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar, Allah göstermesin yaralanmalar başımıza gelebilir. Bunu da yaşamak istemiyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelenin yetersiz kalışına değil ''HelpTurkey'' etiketine dikkat çektiği açıklamalarında, ''Türkiye'yi garip gureba göstermek için 'Help Turkey' diye kampanya başlattılar. Dezenformasyonla terör estirmek suretiyle halkımızı yalana esir etme kampanyası içinde olanlar var. Bu konuda onlara prim vermeyeceğiz" dedi.

 

partili akp cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan orman yangını görevli alınmayacak