Erdoğan, Yargıtay'ın Skandal Kararına Destek Verdi: Yargıtay'ın Aldığı Karar Asla Bir Kenara Atılamaz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasından tutuklanan ve 18 yıl hapis cezası alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’a “hak ihlali” kararı veren AYM'nin kararının tanınmamasına ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 

Yargıda yaşanan bu kriz sonrasında gözler Özbekistan ziyaretindeki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti. 

Gazetecilerin Erdoğan, Yargıtay’ın yüksek mahkeme olduğunu inkâr edilemeyeceğini söyledi ve “AYM bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay’ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez” dedi.

AYM’nin benzer kararları daha önce de verdiğini dile getiren Erdoğan, “Parlamentomuz da bu konularda ağır hareket ediyor. Birçok terörist parlamentoda dokunulmazlıkların kaldırılması süreci geciktiği için kaçtılar, yurtdışına çıktılar” diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’den bazı isimlerin AYM’ye destek vermesini eleştirerek, “Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, AYM’ye övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar. Bizim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla hareket etmemiz lazım. Buralarda kalkıp da birilerine şirin görünmenin anlamı yok” dedi.

Anayasa yapma yetkisinin Meclis’e ait olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu yetkisini devredemez. Kimse de milletin iradesi ile oluşmuş meclisin bu mutlak yetkisine el uzatamaz” diye konuştu.

erdoğan yargıtay anayasa mahkemesi yargıtay kararı