Erdoğan: Yeni Amerikan Yönetimi ile Kazan-Kazan Temelinde İş Birliği

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde yaşanan sorunlara rağmen Türkiye'nin Joe Biden yönetimiyle iş birliği arayışında olduğunu söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) kurduğu TASC TV’nin 24 saat kesintisiz yayına geçmesi sebebiyle düzenlenen programa bir video mesaj gönderdi. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) sahip oldukları ortak menfaatlerin, görüş ayrılıklarından çok daha fazla olduğunu belirten Erdoğan, mesajında "Bu anlayışla uzun vadeli bir perspektifle kazan-kazan temelinde yeni Amerikan yönetimiyle iş birliğimizi daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye, iki ülke arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkisine yaraşır şekilde üzerine düşeni yapmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Son dönemde de Türk-Amerikan dostluğunun ciddi şekilde test edildiği bir süreci hep birlikte yaşadık. Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik" sözleriyle ABD'nin PKK'ya verdiği desteğe gönderme yaptı. Bunun yanı sıra Erdoğan, FETÖ'nün elebaşısı alçak Fethullah Gülen'in Türkiye'ye hâlâ iade edilmemiş olmasından kaynaklanan memnuniyetsizliği de ifade etti. 

AKP'li Cumhurbaşkanı, teröre karşı mücadele hakkında "Küresel barış ve istikrar hedefiyle çalışan tüm ülkelerin terörle mücadele konusunda ortak bir zeminde buluşması, teröre karşı ilkeli ve tutarlı hareket etmesi bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Bilhassa geçen hafta yaşanan 13 insanımızın şehit edildiği kalleş terör saldırısı sonrasında, tüm müttefiklerimizden net bir tutum bekliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan mesajında, Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da teröre karşı mücadelesini hem sınırları içinde hem de dışında kararlı bir biçimde yürüteceğini vurguladı.

Erdoğan Biden ABD Türkiye-ABD İlişkileri PKK YPG FETÖ TASC TASC TV