Erdoğan Yunan'a Seslendi: Adaları İşgal Etmeniz Bizi Bağlamaz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege'de gerilimi körükleyen Yunanistan'a tepki göstererek "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. İzmir'i unutma" dedi.

Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest 2022'ye katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ı sert sözlerle hedef aldı.

"Ey Yunan, Tarihe Bak, İzmir'i Unutma"

Batı Trakya'daki Dedeağaç şehrine ABD'nin kurduğu üsse de tepki gösteren Erdoğan, "Bu FETÖ değil mi başörtü için 'Teferruat' diyen. Hoca diye geçin başörtüsüne teferruat de. Şimdi Pennsylvania'da. Kimin beslemesi ABD'nin. Bu ABD Dedeağaç'a silahları, uçakları gönderiyor mu? S300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. İzmir'i unutma" ifadelerini kullandı.

"Adaları İşgal Etmeniz Bizi Bağlamaz"

Yunan S-300'lerinin Ege Denizi'nde NATO görevi yapan Türk F-16'larını taciz etmesine tepki gösteren Erdoğan, "Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz. Dün ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerleri beklediğinden emin olun. Bunlara fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

erdoğan ey yunan yunanistan adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz bir gece ansızın gelebilirim bir gece ansızın gelebiliriz izmir unutma tarihe bak