Erdoğan: Yunan Halkı ile Mısır Halkının Özdeş Olacağına İnanmıyoruz

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile girişilen diplomatik ilişkiler konusunda "Yunan halkı ile Mısır halkının özdeş olacağına inanmıyoruz" dedi.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu'nun değindiği Türkiye ile Mısır arasında diplomatik temasların başlayacağı yönündeki açıklamanın ardından Mısır ile diploması konusuna değindi. 

Mısır halkı ile Türk halkının ayrı görülmemesi gerektiğini savunan Erdoğan, "Mısır ile hali hazırda istihbari, diplomatik ve ekonomik işbirliğimiz var. İlişkilerimiz en üst düzey değil de bir tık altında devam ediyordu. Gönül ister ki bu çok daha güçlü şekilde devam etsin. Mısır halkını Yunanistan'ın yanına yerleştirmek söz konusu değil, hiçbir zaman biz Yunan halkı ile Mısır halkının özdeş olacağına inanmıyoruz. Suudi Arabistan'ın da Yunan ile tatbikata girmesi bizi üzmüştür. Biz Suudi Arabistan'ı da böyle bir karar sürecinde görmek istemeyiz. Suudi yetkilileriyle de ayrıca görüşeceğiz. Bu böyle olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

 

erdoğan mısır diplomatik ilişkiler halk arap yunan halkı mısır alkı özdeş aynı kefe görülmemeli suudi arabistan yunanistan çavuşoğlu açıklama dedi söyledi