'Erdoğan'a Kesinlikle Oy Vermem' Diyenlerin Oranı Yüzde 50'yi Aştı

TAKİP ET

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, Mayıs ayı "Türkiye Siyaset Paneli" araştırması raporunu yayımladı.

27 kentten 3 bin 140 denekle gerçekleştirilen araştırmada, vatandaşa yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a oy verip vermeyeceği soruldu.

"Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusuna yurttaşların yüzde 39,6'sı "Kesinlikle oy veririm" diye cevap verirken "Asla oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 50,5 oldu.

Erdoğan'ın karşısındaki muhalefet adayı her kim olursa olsun oy veririm diyenlerin oranı ise Erdoğan'ın oy oranını aşmış durumda. "Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapılacak olsa muhalefet kim olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan'a mı muhalefet adayına mı oy verirsiniz?" sorusuna "Muhalefet adayı" diyenlerin oranı yüzde 42,2 ile yüzde 39,8 oy alan Erdoğan'ı geride bıraktı.

“Sizce Türkiye nasıl yönetilmektedir?” sorusuna yurttaşların yüzde 50,1'i "kötü yönetilmektedir" cevabını verirken iyi yönetilmektedir diyenlerin oranı yüzde 25,3'te kaldı.

Ayrıca araştırma sonuçlarına göre erken seçim isteyenlerin oranı da yüzde 50'yi aşmış durumda. "Erken seçim yapılmasın" diyenlerin oranı yüde 39,5 olarak ölçülürken "Erken seçim yapılsın" diyenlerin yüzde 50,4 gibi bir orana ulaştığı görüldü.

Araştırmadaki en ilginç verilerden biri ise, parlamenter sisteme dönüş sorusuyla ortaya çıkmış. Halkın neredeyse yüzde 60'ı parlamenter demokrasiye dönmek isterken yüzde 31,7'lik bir kesim de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni destekliyor.

 

Erdoğan'a Kesinlikle Oy Vermem Diyenlerin Oranı Yüzde 50'yi Aştı