Erdoğan'a Kritik Soru: Airbus da Boykota Dahil mi

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı'nın Fransız mallarına karşı boykot çağrısının ardından akıllara kısa süre önce Paris'te imza edilen 20+5 adet opsiyonlu Airbus A350-900'ü getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam dini ve Müslümanlarla ilgili sözleri Türkiye ile Fransa ilişkilerine büyük darbe vurdu. Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Macron arasında uzun süredir karşılıklı sert sözlere başvurularak ciddi bir tartışma yürütülüyor.

Macron'un söz konusu son adımından sonra Erdoğan'ın yanıtı ise Türkiye'yi Fransız mallarına karşı boykota davet etmek oldu. AKP liderinin ülke gündemini belirleyen bu çıkışı, sosyal medyada binlerce kullanıcı tarafından konuya dair paylaşımlarda bulunmasına neden oldu.

Birçok kullanıcısı ise Erdoğan'ın son Fransa ziyaretinde Erdoğan ve Macron'un da katılımıyla Airbus ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imza edilen mutabakat zaptını hatırlattı.

Bilindiği üzere Elysee Sarayı'nda atılan imzalarla Airbus'ın en yeni geniş gövdeli modellerinin THY filosuna katılması için önemli bir adım atılmıştı. Akabinde görüşmelerin olumlu bir çizgide sürdürülmesiyle 25 adet A350-900 siparişi verilmiş oldu. Hatta 329 koltuklu bu yolcu uçaklarının ilki geçtiğimiz hafta Türkiye'ye teslim edildi.

Sosyal medya kullancıları ise boykot çağrısında bulunan Erdoğan'a söz konusu Airbus uçakların durumunu sordu. Vatandaştan Fransız ürünleri satın almamasını talep eden hükumetin devasa yatırımı durdurup durdurmayacağı merak konusu.

A350-900 airbus thy türk hava yolları fransız mallarına boykot çağrısı emmanuel macron fransa tayyip erdoğan