Erdoğan'dan Afganistan'la İlgili Tuhaf Açıklama: Türkiye'deki Yönetimin Ne Konumda Olduğunu Taliban Gayet İyi Biliyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kıbrıs'a hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamalarda Afganistan meselesine değindi.

ABD ve Biden ile ilişkileri düzeltmek için Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda Türk askerinin Amerikan taşeronu olarak kullanılması için girişimlerde bulunan Erdoğan ve Biden arasında anlaşmaya varılmıştı.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise Eylül'den itibaren Afganistan'da kalacak tüm yabancı askerlerin işgalci muamelesi göreceği belirtilmiş ve başka bir açıklamada ise doğrudan Türkiye'ye çağrı yapılarak NATO üyesi hiçbir ülkenin Afganistan'da istenmediği bildirilmişti.

Tartışmalar devam ederken Taliban 8 maddelik bir bildiri yayımlamış ve bildirinin son maddesinde doğrudan Türkiye tehdit edilmiş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise 8 maddelik bir ültimatomu "iletişim kazası" olarak nitelemişti.

Erdoğan Taliban'a İlginç Bir Cevap Verdi

Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamalarda "Taliban'ın yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye'yi istemiyoruz gibi ifadeler yok. Onlar kendilerine göre bazı açıklamaları yapmış durumdalar, bu açıklamalarla da güya bize yönelik bazı yaklaşım türleri var" diyen Erdoğan, "Bu konuda Türkiye'deki yönetimin ne konumda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor" diye konuştu.

Taliban'la temasların bulunduğunu belli eden Erdoğan, "Şimdi bu adımları atarken bizim Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var ve bu planlarımızın da gereğini yerine getiriyoruz. Şu an itibarıyla gerek dışişleri nezdinde gerekse şahsım olarak bu adımları atıp inşallah Taliban'la da ne gibi görüşmeler yapacağız ve bu görüşmelerle de nereye ulaşacağız, bunun gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kabil Hükümetine 6-12 Ay Ömür Biçiliyor

Amerikan istihbarat yetkilileri NATO güçlerinin çekilmesi sonrasında Kabil hükümetinin Taliban'a en fazla 6 ila 12 aylık bir süre direnebileceğini öngörüyor. 

Erdoğan'dan Taliban'la İlgili Tuhaf Açıklama Türkiye'deki Yönetimin Ne Konumda Olduğunu Taliban Gayet İyi Biliyor