Erdoğan'dan Arınç Açıklaması: Beni Rencide Etti

TAKİP ET

AKP grup toplantısında konuşan partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç için "beni rencide etti" ifadelerini kullandı.

TBMM'de gerçekleştirilen AKP grup toplantısına katılan partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhur İttifakı hakkında konuşan Erdoğan, parlamenter sistemi savunanlara tepki gösterdi. Türkiye'nin yıllarca bu sistemi deneyip bir sonuç alamadığını söyleyen Erdoğan, "Sayın Bahçeli’nin de dün dediği gibi bu ittifak kirli pazarlıklarla kurulmamıştır. Bu ittifakın tek amacı ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmaktır. Bizim demokrasiden, hukuktan, adaletten yana en küçük bir sıkıntımız olmadığının ispatı 18 yıllık iktidar geçmişimizdir. İnşallah önümüzdeki hukuki ve ekonomik reform gündemini de yine Cumhur İttifakı olarak hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Kitabını Okuyun Dediği Kişi Terör Örgütü Savunucusu

Bülent Arınç'ın açıklamaları üzerinden Arınç ve muhalefete yüklenen Erdoğan "Niçin kayyum atanıyor diyenlere sesleniyorum. Bunlar maalesef oralarda devletten aldıkları imkanı dağa gönderenlerdi. Gönderemedikleri için çukur açtılar. Kayyumlarla beraber tüm bölgeyi tepeden tırnağa düzenlemeleri yaptık. 15 yıl önce o bölgeye gidenler şimdi gittikleri zaman tanımıyorlar. Biz bu millete hizmet için varız. Barış için geldik, nerede terör terörist varsa ezmek için varız. Hadi yeminli Türkiye düşmanlarını anladık, hadi CHP gibi onların içindeki tetikçilerini de anladık. Peki yıllarca bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz kimilerinin de aynı trene binmesine ne demeli? Neymiş, filancalar filancalar niye hâlâ hapisteymiş. Bunları herhalde ödüllendirecek halimiz yok. Bu teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasını tavsiye etmesi beni rencide etti. Kitabı okunması istenen bölücü terör örgütünün siyaset maskesi takmış savunucusudur" ifadelerini kullandı.

 

erdoğan bülent arınç beni rencide etti parlamenter sistem açıklama demirtaş