Erdoğan'dan Bahçeli'ye 700 Milyon TL'lik Jest! Bu Para Milletin Parası

TAKİP ET

AKP lideri Erdoğan, ittifak ortağı Bahçeli'nin adını taşıyan Adana'daki köprünün yapımının tamamlanması için 700 milyon TL tahsis edilmesi talimatını verdi.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adana'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan fakat yıllardır bitirilemeyen köprü projesinin tamamlanması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na talimat vererek 700 milyon TL'lik kaynak aktardı.

30 Mart 2016'da temeli atılan ve Bahçeli'nin adını taşıyacağı söylenen köprü, 215 milyon liraya ihale edilmişti. Ekim 2018'de tamamlanması planlanan bu köprünün aradan geçen 4 yılda sadece üçte biri inşa edilebildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, söz konusu projeye 120 milyon TL harcandığını fakat ardından projenin iptal edildiğini söyledi. Aynı firma ile masaya oturan Belediye, projenin yenilenmesini istediğinde karşısına 600 milyon TL'lik bir fatura çıktı.

Erdoğan Devreye Girdi

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi, bugün yayımlanan köşe yazısında Tayyip Erdoğan'ın devreye girerek projeye 700 milyon TL tahsis edilmesi için talimat verdiği bilgisini paylaştı. Selvi, konuya dair "Devlet Bahçeli köprüsünün yarım kalmasına gönlü el vermeyen Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapması için talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından köprünün yapımı için ayrılan 700 milyon TL’lik kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi" ifadelerini kullandı.

s

devlet bahçeli köprüsü recep tayyip erdoğan cumhur ittifakı mhp akp zeydan karalar