Erdoğan'dan Biden'a: Gidiş Pek Hayra Alamet Değil

TAKİP ET

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler hakkında yorum yapan Erdoğan, 'gidiş pek hayra alamet değil' dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere yönelik sorularına cevap veren Erdoğan, ''Türk-Amerikan ilişkilerinde sağlıklı bir sürecin işlediğini doğrusu söyleyemem. Niye? Bakın biz F-35'leri aldık, 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ve bu F-35'ler bize teslim edilmedi. Amerika önce bunu bir defa halletmeli. Bize S-400 konusunu bahane edip F-35'leri vermemek, her şeyden önce bir defa devletler arası ilişkilerde ne diplomasi noktasında ne de münasebetler noktasında bir kimlik ortaya koymaktır. Amerika'nın önce bunu bir defa düzeltmesi lazım'' dedi.

''Amerika Dürüst Davranmıyor''

Erdoğan, Amerika'nın S-400 konusunda dürüst davranmadığını belirterek, ''Bize sürekli S-400'ü dayatmalarını bir defa bizim kabul etmemiz mümkün değil. Bizim için S-400 işi bitmiştir. Buradan geri adım atmamız da mümkün değil. Amerika'nın bunu uluslararası diplomaside, ilişkilerde doğru bir yere oturtması gerekir. Ama şu ana kadar bunu oturtamadılar. Biz Türkiye olarak dürüst davranıyoruz, duruşumuz dürüsttür ama Amerika maalesef dürüst davranmadı, davranmıyor'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, ABD'nin önceki liderleri ile arasında olan olumlu ilişkileri Biden ile kuramadığını da ifade ederek, ''Gidiş pek hayra alamet değil. Ben oğul Bush ile iyi çalıştım, sayın Obama ile iyi çalıştım, sayın Trump ile iyi çalıştım ama sayın Biden ile iyi başladık diyemem'' ifadelerini kullandı.

recep tayyip erdoğan abd amerika biden gidiş hayra alamet değil