Erdoğan'dan Çin Diktatörü Xi Jinping'e: Çin'i Bölmek İsteyenleri Türkiye'de Barındırmayacağız, Terörle Mücadelenizde Yanındayız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin diktatörü Xi Jinping ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çin devletine ait televizyon ağı CGTN'nin haberine göre gerçekleştirilen telefon gerüşmesinde Çin diktatörü Türkiye'ye göndermediği aşıları unutarak iki ülkenin salgın sürecindeki gelişen iş birliğini ve Çin Virüsü'ne karşı ortak mücadeleyi vurguladı.

Taraflar Çin'in Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ni gerçekleştirmek konusundaki istekli oluşlarını vurgularken, Türkiye üzerinden geçen Orta Kuşak üzerinde ortak çıkarlara sahip olunduğu beyan edildi.

Erdoğan Çin Komünist Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Xi'yi tebrik ederken, Çin'in toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını savunmasında ve terörle mücadelesinde desteklediğini ifade etti.

Bunun yanında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çin diktatörü Xi Jinping'e Çin'i bölmek isteyen kişilerin Türkiye topraklarında barınamayacağını söyledi.

Çin'in Terörle Mücadelesi

Çin işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor. Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bütün bu insan hakları ihlallerini durdurmasına yönelik çağrılara karşı ise Çin Komünist Partisi, "terörle mücadele" ettiklerini öne sürüyor.

Erdoğan'dan Çin Diktatörü Xi Jinping'e Çin'i Bölmek İsteyenleri Türkiye'de Barındırmayacağız Terörle Mücadelenizde Yanındayız