Erdoğan'dan FETÖ Yorumu: Bunlar Bizim Dinimizi Sömürdüler, Aldandık

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz'un yıldönümüne ilişkin konuşmasında FETÖ hakkında açıklamalar yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında 15 Temmuz'un 5. yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yıllarca kol kola gezdiği Fetullah Gülen'in dini sömürerek kendisini aldattığını belirtti. 

Gülen ile olan yakınlığını 'dini kullanarak bizi aldattılar' ifadesiyle açıklayan Erdoğan, ''FETÖ'nün son mensubu etkisiz hale getirilene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere prim vermeyeceğiz. Bizim kutsallarımıza saldıranlara izin vermeyeceğiz. Bunlar bizim dinimizi sömürdüler. Açık söylüyorum, aldandık" şeklinde konuştu.

Türk Siyasetini Saran Müsilajı Etkisiz Hale Getireceğiz 

4. yargı paketiyle çocuk istismarcılarına güç veren Erdoğan, istismar ve tecavüz olaylarına karşı duruyormuş gibi görünmeye çalıştığı konuşmasında CHP'yi hedef aldı. CHP'nin skandalları saklamak için karalama kampanyaları yürüttüğünü iddia eden Erdoğan,  ''Biz hiçbir zaman vatandaşımızın kapısına seçimden seçime giden bir parti olmadık olmayacağız. Eski, yeni tüm arkadaşlarımız ile sahayı güçlü bir şekilde tutmak zorundayız. Boş bıraktığımız her alanı karşı tarafın yalan ile iftira ile doldurduğunu unutmamalıyız. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ki, bu yalan ve iftira dalgası bitsin. CHP yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltiyor. Bunların gerçek yüzünü milletimize göstermek boynumuzun borcudur. Sadece hakikati göstererek sergilenen oyunu bozacağız. CHP'nin içinde saklanamaz hale gelen, taciz, tecavüz, istismar skandallarını saklamak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz. Nasıl kıyılarımızı işgal eden müsilajın üstesinden bilimin ışığında yok ediyorsak, Türk siyasetini saran müsilajı da aynı şekilde etkisiz hale getireceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Biz Derdi Millet Olan Bir Partiyiz 

2023 seçimlerine değinen Erdoğan, iktidarda olduğu uzun yıllar boyunca tam tersi etki yarattığı halde Türkiye'yi küresel, siyasi, ekonomik ve demokratik liderlik düzeyine çıkaracağını ifade ederek,  ''Karşımızda hala çarpıtma ve yalan dışında bir politika yöntemi bilmeyen, öyle bir amacı da olmayan, tek parti özlemiyle yanıp tutuşan bir muhalefet var. Milletin gönlüne girmek yerine, ülkenin milletin felaketinden iktidar devşirmeyi hedefleyecek bir muhalefet var. Biz kimin ne dediğine, ne yaptığına, hangi senaryonun figüranlığınıa soyunduğuna bakmayacağız. Kendimize bakacağız. Milletimizin hangi konuda talebi varsa, onu yerine getirmenin yolunu arayacağız. Çünkü biz, derdi millet olan, insan olan, ülke olan, hizmet, eser ve yatırım olan bir partiyiz. Böyle bir ittifakız. İnşallah 2023'te Cumhur İttifakı olarak halkımızın önüne bu anlayışla çıkacağız. Hep birlikte daha çok çalışarak, sıkı mücadele ederek, Türkiye'yi bölgesel ve küresel, siyasi, ekonomik, demokratik liderlik düzeyine mutlaka çıkartacağız'' dedi.

Her Türlü Hırsızlık Kötüdür 

Başta emek hırsızlığı olmak üzere pek çok olayla çalkalanan partisinin genel başkanı Erdoğan sözlerine, ''Biz Cumhur İttifakı olarak bu yola kararlı bir şekilde çektik. Hedefimiz 2023 Haziran. 2023 Haziran ile birlikte de ülkemiz yeni bir dönemin adımlarını da atacaktır. Atılan temelin üzerini kapatmak, var olanı satmak olan bir zihniyetin hangi meseleye çözüm üreteceğinin muhasebesini milletimiz ile yapmalıyız. Bizim bakanlarımızın, kurumlarımızın çalışmalarını sahiplenmelerine karşı da dikkatli olmalıyız. Her türlü hırsızlık kötüdür. Altını çiziyorum, siyasi hırsızlık, hizmet hırsızlığı daha kötüdür'' şeklinde devam etti.

erdoğan recep tayyip hırsız fetö darbe din sömürü grup toplantısı