Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısında yaptığı açıklamalarda 2021 yılı içerisinde 54 ilde çıkan orman yangınlarında 150 bin hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Yanan ormanlık alanların tarım ya da turizm için kullanılmayacağını belirten Erdoğan Anayasa'nın 169. maddesini işaret ederek yeniden canlandırılacaklarını ssöyledi.

Sel felaketinde kaybolan birçok vatandaşın halen arandığını söyleyen Erdoğan, bu süreçte sosyal medya üzerinden yapıldığını iddia ettiği dezenformasyona karşı yeni "düzenlemelerin" sinyalini verdi.

Birçok Alanda PCR Testi Zorunluluğu

Yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlayacağını söyleyen Erdoğan, aşılarını yaptırmamış öğretmen ve okul personellerinin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırmak zorunda olacağını belirtti.

"Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz" diyen Erdoğan, "Şehirler arası yolculuklar, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız" diye konuştu.

Düzensiz Göçmenlerin Ülkemizde Yol Açtığı Huzursuzluğun Farkındayız

"Aldığımız tedbirlerle 455 bin olan düzensiz göçmen sayısını 122 bine indirdik. Muhalefetin iddia ettiği gibi 1,5 milyon Afganlı ülkemizde kesinlikle yok" diyen Erdoğan, "Bunların hepsi birer yalan" diye konuştu.

"Bilindiği gibi bir süredir Amerika'nın Afganistan'dan çekilişi sonrasında bu ülkede inisiyatif üstlenmek konusunda çeşitli görüşmeler yapıyorduk" diyen Erdoğan, "Ancak henüz bu görüşmelerimiz neticelenmeden Taliban ülkenin neredeyse tamamını kontrol altına aldı. Bizim gayemiz öncelikle bu ülkenin istikrarı ve güvenliği olduğu için gerekirse Taliban'ın kuracağı hükümetle de görüşüp ortak gündemlerimizi konuşacağız" şeklinde konuştu.

Düzensiz göçmenlerin ülkemizde yol açtığı huzursuzluğun farkındayız. Esasen dünyada bu kadar sığınmacıyı barındırıp da bu kadar az asayiş sorunuyla karşılaşan bir başka ülke yoktur. Muhalefetin bu konudaki nefret söylemlerini de tehlikeli ve art niyetli buluyoruz. Ülkemizde hukuk herkes içindir. Misafirlerimiz de bunun dışında değildir. Türkiye'nin Avrupa'nın mülteci ambarı olmak gibi bir görevi, sorumluluğu, mecburiyeti yoktur. Ülkemizde hukuk herkes içindir. Misafirlerimiz de bunun dışında değildir. Ancak sığınmacıları kirli gündemlerine meze etmek isteyenlere de göz yummayız" ifadelerini kullandı.

Sosyal Uyumu Sağlayamayan Suriyelilerin Geri Gönderilmesi Vatandaşlarımıza Karşı Sorumluluğumuzdur

Suriyelilerin geri gönderilmesi sinyali veren Erdoğan "Biz ülke olarak sınırlarımızı güçlü bir şekilde kapattıktan ve mevcut düzensiz göçmenleri ülkelerine gönderdikten sonra bu insanların diğer kanallardan nereye gidecekleri kendi bilecekleri iştir. Ülkemizdeki Suriyeliler meselesi ise farklı bir konudur.

Bu insanlardan dilimizi öğrenerek mesleki yeteneklerini geliştirerek sosyal uyumu sağlayarak ülkemizde kalacak olanlar elbette olacaktır. Ama bunu başaramayanların kendi ülkelerindeki durumun iyileşmesine paralel şekilde evlerine dönüşlerine yardımcı olmak da bizim kendi vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Nitekim şu ana kadar 450 bin Suriyeli kardeşimiz de ülkelerine dönmüştür" dedi.

Erdoğan'dan Kabine Toplantısı Sonrası Açıklama