Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na: Kendisi DHKP-C Militanıdır

TAKİP ET

AKP lideri, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki direnişe ilişkin açıklamalarında protestocuların öğrenci değil, terörist olduğunu belirtirken diğer yandan CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu'nu da DHKP-C militanı olmakla itham etti.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında kameralar karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, ülke gündeminin başlıca maddesine dönüşen Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atama kararının ardından başlayan protestolara dair ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle görüşmeyeceğini duyuran Erdoğan, bu kararının gerekçesini ise "Öğrenciler, bu işin içinde değil, bu işin içinde olan teröristler var. Ve ne yazık ki, öğrencilikle alakası olmayan, işte bakıyorsunuz, CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. Aynı şekilde yine bir başka siyasi partinin yönetiminde olanlar oradalar. Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Bu rektör, yasalar dışında atanmamıştır" sözleriyle açıkladı.

Öte yandan AKP lideri Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için YÖK'ün kendisine 9 isim teklif ettiğini ve kendisinin Melih Bulu'yu bu isimler içinden seçtiğini kaydetti. "Melih Bey'in orada çok başarılı olacağına inanıyorum" diyen Erdoğan, bu sözleriyle de öğrencilerin beklentisi doğrultusunda geri adım atmayacağının net bir şekilde sinyalini vermiş oldu.

tayyip erdoğan akp partili cumhurbaşkanı boğaziçi direniyor canan kaftancıoğlu melih bulu rektör ataması chp dhkp-c militanı terörist ithamı