Erdoğan'dan Katar Eleştirilerine Yanıt: Paranın Rengi Dini Yoktur

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı, Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katar Yatırım Otoritesi'ne satışına yönelik eleştirilere "Paranın rengi, dini yoktur, para paradır" sözleriyle yanıt verdi.

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Katar Yatırım Otoritesi (QIA) arasındaki anlaşma neticesinde Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun QIA'ya devri, hafta boyunca Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam etti. Bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da BİST hisselerinin Katar'a satışı ile ilgili eleştirilere konuşmasında yer verdi.

QIA'nın küresel bir kuruluş olduğuna dikkat çeken AKP lideri, "Bu tür yatırımlar ülkemize duyan güvenin işaretidir. Bundan niye rahatsız oluyorsun. Türkiye'nin ilk çeyrekte büyümesi, üretim ve istihdamın güçlenmesi bakımından çok önemli. Ülkemizin yerli ve uluslararası yatırımcılar için cazibesini daha da arttıracağız" diye konuştu.

Ulusa sesleniş konuşmasında bir kez daha CHP'yi hedef almayı tercih eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk yatırımcılarımızın yurt dışında yatırım yapmalarını teşvik ettik. Uluslararası sermaye yatırımları hem yatırım yaphan ülkeye, hem de yatırım yapılan ülkeye ekonomik fayda sağlıyor. CHP ve bir kısım medya Katar Yatırım Otoritesi Borsaistanbul'a ortak oldu diye ortalığı birbirine katıyor. 2018 yılına kadar da Amerikalı Nazdak Borsaistanbul'un yüzde 7 ortağıydı. O zaman niye 'Avrupa, Amerika Türkiye'yi ele geçiriyor' diye yaygara koparmadınız. Biz hiçbir zaman yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Paranın rengi, dini yoktur, para paradır. 28 Şubat'ta olduğu gibi sermayeyi renklere bölenlerden de olmadık."

tayyip erdoğan katar qia katar yatırım otoritesi varlık fonu tvf borsa istanbul kemal kılıçdaroğlu para paradır