Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Dünyayı Tarifeli Uçakla mı Gezeceksin? Atatürkçüsün ya!

TAKİP ET

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun 'israf' yanıtına ''Uçakları satınca devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın. Neyle? Tarifeli uçaklarla mı?" diyerek tepki gösterdi.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nun 'israf' tepkisine yönelik açıklamalar yapan Erdoğan,  "Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyaya dolaşacaksın neyle tarifeli uçaklarla mı? Yarış edeceksin ne ile tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin" diyerek Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun "O uçan saraylar, yazlık, kışlık sarayları, saray edebiyatını bitireceğim" ifadelerine işaret eden Erdoğan, ''Bu çalışmayla birlikte biz istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Dünyaya dolaşacaksın neyle tarifeli uçaklarla mı? Neler söylediğini görüyorsunuz. Neymiş gelince uçakları satacakmış, senden öncekiler de bunu söylüyordu'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun uçakları satıp 'normal' vatandaşlar gibi otobüs veya trenle seyehat etme ihtimalini ''Atatürkçüsün ya'' diyerek eleştirerek  ''Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyaya dolaşacaksın neyle tarifeli uçaklarla mı? Yarış edeceksin ne ile tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da ben muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin, Atatürkçüsün ya" şeklinde konuştu.

 

recep tayyip erdoğan kemal kılıçdaroğlu uçak ekonomi tarifeli satıp atatürk