Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Uyuşturucu Örgütünü, Mafyanı Kur, Devlet Senden Bir Şey Elde Etsin

TAKİP ET

Kılıçdaroğlu'nun, asgari ücretten vergi alınmasını eleştirirken söylediği Erdoğan'dan karşılık geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, asgari ücretten vergi alınmasını eleştirirken söylediği "Uyuşturucu ticareti yapan, organ ticareti yapan adamdan vergi alacaksın, kara parayı aklamayacaksın, kara para ile devleti dolandırandan vergi alacaksın" sözleri iktidar ile muhalefet arasında yeni bir tartışmaya neden oldu.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine "Bu ne sapkınlıktır" sözleriyle yanıt verdi.

CHP ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, Vergi Muhakemeleri Usulü (VMK) Yasası hükümlerini örnek göstererek, "Bir faaliyetin suç olması, bu faaliyetten elde edilen kazancın vergilendirilmesine engel değildir" sözleriyle savunuyor.

Kılıçdaroğlu, salı günkü grup toplantısında, TBMM Genel Kurul gündeminde bulunan "Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının önlenmesine ilişkin yasa teklifinde; Türkiye'nin üyesi olduğu Mali Eylem Görev Gücü'nün "nüfuz sahibi kişilerle ilgili" tavsiyesine yer vermemesini eleştirdi.

İktidarın "yıl sonuna kadar bu yasayı çıkarmak zorundayız" diye teklifi getirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Arkadaş, sen siyasi nüfuz sahibi kişilerin devleti soymasının önüne geçen düzenlemeyi getiriyor musun, hayır. Neden vergi cennetlerinden gelen düzenlemeyi yapmıyorsunuz. Bu yapıldığı takdirde, fakirin fukaranın hakkı savunulacak. Türkiye'den paraları götür, arkasından buraya getir ve vergi ödeme. Organ ticaretinden, uyuşturucudan para kazan, Türkiye'ye getir, sıfır vergi! Fabrikada alın teri dök, asgari ücret al, vergiye tabi... Şu kendini muhafazakar diye tanıtan partiye bak!"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini isterken, "Sen asıl alınması gereken yerlerden vergiyi alacaksın; uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın, organ ticareti yapan adamdan vergi alacaksın, kara parayı aklamayacaksın, kara para ile devleti dolandıranlardan vergi alacaksın. Tasarruf yapacaksın önce milletin önüne çıkarken ben tasarraf yapıyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nde israfa izin vermiyorum" şeklinde konuştu

Kılıçdaroğlu'nunbu açıklamalarına, Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun, sözlerini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ne demek biliyor musunuz? 'Uyuşturucu satıcılığı yapabilirsiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz.' Sen ne yapıyorsun, farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır? İstikametini tamamen şaşırmış. O zaman gel, şöyle bir uyuşturucu örgütünü kur, bir de uyuşturucu örgütü dışında organ mafyasını kur, hiç olmazsa devlet senden bir şeyler elde etsin. Başka bir işe yaramıyorsun. Dün bunu kendin grup konuşmanda söyledin. Vergi konusunda da maliyede belli bir tecrübesi var. Dolayısıyla bu adımı atarsa belki bir işe yarar."

uyuşturucu örgütü organ mafyası vergi asgari ücret erdoğan kılıçdaroğlu