Erdoğan'dan LGBT Çıkışı: Bu Lezbiyenlerin Mezbiyenlerin Dediklerine Takılmayalım

TAKİP ET

AKP lideri Erdoğan, partisinin kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katılım sağlayarak gerçekleştirdiği konuşmada "Bu lezbiyenlerin mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım" çıkışıyla bir kez daha farklı cinsel yönelimlere sahip vatandaşları ötekileştirmeyi tercih etti.

Boğaziçi Direnişi ile başlayan LGBT tartışmalarına Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni bir boyut kazandırdı. Partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6. Olağan İl Kadın Kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katılım sağlayan Erdoğan, bir kez daha farklı cinsel yönelimlere sahip vatandaşları yok saymayı tercih etti.

Taciz, tecavüz, kadına şiddet ve kadın cinayeti vakalarındaki artışı adeta görmezden gelen Erdoğan, AKP'nin kadınlara kazandırdığı haklardan bahsettiği konuşmasında eşcinselliğe karşı aile kavramını ön plana çıkararak toplumsal çatışmayı da kaşımaktan geri durmadı.

AKP liderinin konuya ilişkin açıklamalarının bir bölümü şu şekilde:

"Hep söylerim, cennet annelerin ayakları altındadır. Onun için anneler kutsaldır. Onlarla birlikte bu yolu yürüyeceğiz. Ülkemizi ihya ve inşa edeceğiz. Ailenin direği annedir anne. Bu lezbiyenlerin mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım, biz analarımıza bakalım.  Ailenin direği annedir anne. Bu annelerimizle birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz."

lezbiyen mezbiyen tayyip erdoğan partili cumhurbaşkanı akp genel başkan lgbt eşcinsel