Erdoğan'dan Oruç Reis İtirafı

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis'in limana çekilme sebebine ilişkin tartışmalara son noktayı koyarak "Yunanistan bu yaklaşımımızı olumlu karşılasın diye yaptık" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Oruç Reis'in limana demirlemesiyle başlayan tartışmalara ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 12 Eylül'de yeni Navtex ilan edilmemesi üzerine sismik araştırma faaliyetlerine son vererek Antalya Limanına demirleyen Oruç Reis ve Yunanistan ile ilişkilere dair şöyle konuştu:

"Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bir anlamı var. Bu anlamlı bir yaklaşımdır. Bakım çalışması bittikten sonra Oruç Reis tekrar görevine dönecektir. Diplomasiye imkan verelim. Yunanistan bu yaklaşımımızı olumlu karşılasın, bir adım atalım diye yaptık. Görüşürüz, kaçamak yapma gibi bir durum yok. Yunanistan Cumhurbaşkanı adayı gelip gövde gösterisi yapacaksa, biz daha büyüğünü yaparız."

Muhalefet, Yunanistan'ın da memnuniyetlerini bildirdiği Oruç Reis ile ilgili söz konusu gelişmenin ardından Mavi Vatan'da geri adım atıldığı gerekçesiyle hükumete sert eleştiriler getirmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise adeta muhalefete cevap niteliğinde bir açıklama yayımlayarak rutin bakım ve ikmal işlemlerini öne sürmüştü.

AKP lideri Erdoğan'ın son açıklamaları ise muhalefetin iddialarını haklı çıkarmış oldu.

yunanistan doğu akdeniz oruç reis recep tayyip erdoğan antalya limanı sondaj faaliyetleri sismik araştırma diplomasi