Erdoğan'dan Sığınmacı Şovu: Bize Sığınan Allah'ın Kullarını Katillerin Kucağına Atmayız

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye göç eden Suriyeliler konusunda kendisini eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs ziyareti sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, bir gazetecinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''İktidara gelirsek Suriyelileri göndereceğiz'' sözlerini hatırlatması üzerine, "Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum" dedi.

Yalnızca Suriyelileri değil, çoğunluğu 20 ila 30 yaşları arasında olan yüzlerce erkek Afgan kaçak göçmeni de herhangi bir denetleme olmadan ülkeye kabul eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu sığınmacılar üzerinden suçladı. 

Kuvayımilliye Ruhundan Haberi Yok

Kılıçdaroğlu'nun, "Dünyaya sesleniyorum, Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum, çok çetin müzakereler sizi bekliyor" şeklindeki sözlerini de eleştiren Erdoğan, "Atatürk'ün partisinden geldiğini söyleyen bu adam, 'Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuvayımilliye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakımilli'yi bir öğrensin. Misakımilli nedir? Misakımilli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok.

O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar 'elaman' diliyorlar. Bu 'elaman' dileyenlere 'Hadi geldiğiniz yere dönün' diyemeyiz" ifadelerini kullandı. 

erdoğan katil kucak kuzey kıbrıs suriye akp sığınmacı