Erdoğan'dan Sosyal Medya Platformlarına Çağrı: Gönüllü Bir Şekilde Çağrımıza Kulak Verin

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forumu'na video mesaj ile katılarak birtakım açıklamalarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forumu'na video mesaj yöntemi ile katıldı. Gönderdiği videoada sosyal medya hakkındaki konulara ve sosyal medya düzenlemesine değinen Erdoğan, "Hiçbir şirket ve hiç kimse hukukun üstünde değildir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, videodaki konuşmasında "Kötülük yapanın, suç işleyenin yanına kar kaldığı bir düzenin adı özgürlük olamaz. Daha vahimi ise, sosyal medya platformlarının artan mağduriyetler için bir çalışma içine girmemesidir. Hiçbir şirketin ve kimsenin hukukun üstünde olmadığını vurguluyoruz. Sosyal medya şirketlerine ülkemizde temsilcilik bulundurma zorunluluğu getirdik. Vatandaşlarımızı ve yetişkinlere nazaran daha hassas durumda olan çocuklarımızı korumayı amaçlıyoruz. Temennimiz bu kurumların gönüllü bir şekilde çağrımıza kulak vermesidir. Aksi taktirde Türkiye, vatandaşlarının haklarını korumayı sürdürecektir" dedi.

Sosyal medya ve sosyal medya kullanımı hakkındaki konulara da değinen Erdoğan, "Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile bu alanda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Kimi zaman mevcut hukuk sistemi bile yetersiz kalıyor. Hiçbir denetimin olmadığı, keyfiliklere açık, hukukun dışında bir alan olarak algılandığında dijitalleşmenin bizi götüreceği yer faşizmdir. Dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır" ifadelerini kullandı.

erdoğan trt world açıklama sosyal medya yasa düzenleme