Erdoğan'dan 'Taksim Çocuğu' Yanıtı: Altan Bey Sen Buranın Çocuğusun da Biz Başka Yerin Çocuğu Değiliz

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camii'nin açılış töreninde konuştu.

Taksim Camii'nin ibadete açılması dolayısıyla konuşma gerçekleştiren partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan ilgi çeken 'taksim çocuğu' yanıtı geldi.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas'ın yaptığı konuşmasında "Sözün sahibi sizsiniz ama ben de Taksim'in çocuğuyum. Dedem 1936'da buraya geldi. Erzincan Refahiye'den, ben de burada doğdum 150 metre ileride Taksim Caddesinde. Babalarım, amcalarım esnaflık yaptılar. Bilirim Taksim Camii'nin ne demek olduğunu, bilirim Taksim Camii davasının neye tekabül ettiğini, bilirim hepsini" demesine cevap veren Erdoğan, "Az önce Altan Bey, 'Ben buranın çocuğuyum' dedi. Altan Bey, sen buranın çocuğusun da biz başka yerin çocuğu değiliz. Ben de Kasımpaşa'nın çocuğuyum. Buralarda çok gezdik, tozduk ve keşke dili olsa da buralar konuşsa. Talimhane ve Dolmabahçe buralarda çok dolaştık" ifadelerini kullandı.

Taksim civarında çok vakit geçirdiğini belirten Erdoğan "Bu güzel eserin inşaasını üstlenen Sur Yapı'nın sahipleri Altan, Hakan, Ufuk ve Atilla Elmas beyefendiler başta olmak üzere mimarından sanatçısına işçisine kadar herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

 

erdoğan cumhurbaşkanı taksim çocuğu yanıt altan bey ziya altan elmas sur yapı yönetim kurulu başkanı biz de başka yerin çocuğu değiliz kasımpaşa çocuğuyuz buralarda çok gezdik dolaştık talimhane dolmabahçe taksim