Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası Hakkında Açıklama: Tapusu Devlette, Yabancı Ortak Sadece Finansal Ortaktır

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da bulunan tank palet fabrikası hakkında açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’dabulunan Tank-Palet fabrikasını ziyaret etti. Helikopter ile geldiği fabrikada incelemelerde bulunuyormuş gibi davranan Erdoğan, fabrika hakkında açıklamalarda bulundu. 

Fabrikanın 1973 yılında kurulduğunu ve 4 yıl önce MSB bünyesine alındığını belirten Erdoğan,  ''Fabrikamızın mülkiyeti Hazinemizin, tahsisi Milli Savunma Bakanlığı'na aittir. Tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır. Fabrikamızın işletmesini yürüten Türk firmasıdır. Yabancı ortak sadece finansal ortaktır. Yüzde 49'uyla. Yüzde 51 Türk ortaklara aittir. Fabrikanın fiili yönetiminde Tosyalı Holding'in dışında ortak yoktur. Buradaki çalışmalar ülkemizin önde gelen demir-çelik sanayici Tosyalı Holding tarafından yürütülecektir. Kim satıldığını iddia ediyorsa, yalan söylüyordur'' şeklinde konuştu.

Yeni Destanlar Yazmaya Kararlıyız

Erdoğan 15 Temmuz'u işaret ederek yeni destanlar yazılacağını söylediği konuşmasında, ''Türk savunma sanayinin gurur abidesi olan bu fabrikamızı yeni yatırımlarla, yeni insan kaynağı ile geleceğe taşımak boynumuzun borcudur. Altay tankımızın da kendi sınıfının en ileri sistemleriyle donanmış olarak sahada görev yaptığı günleri göreceğiz. İHA'larımızla, SİHA'larımızla yakında hizmete girecek olan TİHA'larımızla nasıl destan yazıyorsak, Altay tankımızla da yeni destanlar yazmaya kararlıyız. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras savunma sanayinde de gerçekleştirdiğimiz eserlerimizdir, yatırımlarımızdır'' ifadelerini kullandı. 

Zırhlı taşıyıcılara çok önem verdiğini belirten Erdoğan, bu alana öncelik verilmesinin sebebini 'sanayide güvenilir olmak lazım' diyerek açıkladı. 

Türk askerini Suriye'ye göndererek yoksul ailelerin evlatlarının canlarını hiçe sayan Erdoğan, ''Bize ne dediler; ne işiniz var Suriye'de, ne işiniz var Karabağ'da, ne işiniz var Doğu Akdeniz'de? Varız, olmaya da devam edeceğiz'' şeklinde konuştu. 

 

bmc sakarya erdoğan tank paleti fabrikası tapusu tosyalı holding