Erdoğan'ı Şiirle Eleştiren Avukatın Tazminat Cezası İki Katına Çıkarıldı

TAKİP ET

Erdoğan'ı Şair Ahmet Arif'in 'Diyarbekir Kalesinden Notlar ve Adiloş Bebenin Ninnisi' şiiri ile eleştiren Avukat İsmet Hancı, 50 bin TL tazminat ödeyecek.

Avukat İsmet Hancı, Şair Ahmet Arif’in “Diyarbekir Kalesinden Notlar ve Adiloş Bebenin Ninnisi” şiirinden alıntı yaparak partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmişti. Hancı, bu eleştirisinin ardından Erdoğan'a 25 bin TL tazminat ödemeye mahkûm edilmişti. Cezayı ilk aşamada 25 bin TL olarak belirleyen mahkeme, sonrasında şiirdeki 'bunlar, Engerekler ve çıyanlardır' ifadesinin Erdoğan’ın fotoğrafıyla paylaşılmasının da 'kişilik haklarına saldırı' olduğuna karar vererek cezayı 50 bin TL’ye çıkardı.

Kararı veren İstanbul Anadolu 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Hancı’nın 'faşizm, diktatörlük' gibi ifadelerini ağır eleştiri olarak kabul ederken, Erdoğan’ın 'hayvana' benzetilmesinin eleştiri olamayacağını, davacının kişilik haklarına saldırı olduğunu ifade etti. Kararda, Erdoğan’ın yılana benzetildiği belirtilerek, ifade özgürlüğünün sınırsız olmadığı, başta siyasiler olmak üzere ifade özgürlüğünün kişilerin itibarına zarar verecek boyutlara ulaşmaması gerektiği belirtildi.

Avukat Hancı, kararın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirterek, Yargıtay’a başvurdu.

avukat ismet hancı şiir hakaret erdoğan tazminat iki katı 50 bin