Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Paylaşımında Ulu Önder Atatürk'e Sansür Uygulandı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medyadaki 30 Ağustos Zafer Bayramı paylaşımında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e sansür uygulandı.

Atatürk'e edilen hakaretleri meşru kılan, Ulu Önder'in mirasını hazmedemeyen AKP Genel Başkanı Erdoğan yeni bir skandala imza attı. Erdoğan'ın, sosyal medya hesabında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarken kullandığı görselde Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu kısıma sansür uygulanması tepki çekti. Kutlama mesajında 'Sakarya Panaroması' olarak bilinen görsel kullanıldı. Ancak görselde en sağda otururken gözüken Ulu Önder kesildi. Aynı zamanda kutlama mesajında Atatürk'ü anmaması dikkat çekti.

Sosyal medyada tepkilere neden olan görselle ilgili olarak Cumhuriyet'e konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç şöyle dedi: 

"30 Ağustos Zafer Bayramı gibi çok önemli bir günde yapılan bu paylaşım vicdanları yaralamıştır. AKP'nin ve Cumhurbaşkanının Atatürk'e bakışını çok kez gördük. Gerek meydanlarda Atatürk'e "2 ayyaş" demesi, gerek Diyanet İşleri Başkanı'nın Atatürk'ü hedef alan fetvalarını hepimiz biliyoruz. Bu yaşananlar tüm milleti derinden üzmektedir. Bu işi yapanları ve bu görüşe sahip olanların o koltuklarda oturmaması için milletle birlikte tüm demokratik yolları deneyeceğiz."

 

erdoğan 30 ağustos sakarya sansür kesme kutlama zafer bayram