"Erdoğan'ın Aday Olmaması Durumunda En Çok Akar'ın Adı Geçiyor"

TAKİP ET

ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olmaması halinde AKP kulislerinde adaylık için en çok Hulusi Akar'ın adının konuşulduğunu söyledi.

ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki gazeteci Nevşin Mengü'ye yaptığı açıklamalarda AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için aday olmaması halinde parti kulislerinde en çok Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak konuşulduğunu belirtti.

Pösteki ile yaptığı görüşmeyi aktaran Mengü, ORC'nin 13-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği araştırmada AKP'nin oy oranının yüzde 31,9'a kadar düştüğünü bildirdi. Söz konusu araştırmanın sonuçlarına göre CHP'nin oy oranı yüzde 25,9, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 13,1, MHP'nin oy oranı yüzde 9,4, HDP'nin oy oranı yüzde 8,1, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 4,7, Gelecek Partisi'nin oy oranı ise yüzde 2,9 oy oranına ulaşıyor.

Pösteki'nin AKP'nin oy oranlarındaki düşüşü öncelikle iletişim stratejisinin yanlışlığına bağladığını belirten Mengü Yetkin Report'taki yazısında "15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında öldürülen AKP iletişim strateji Erol Olçok dönemini hatırlatıyor. AKP’nin tek sonunu iletişim stratejisi mi? Emin değilim. Pösteki, Erdoğan’ın çevresindeki dar çevrenin gerçek haberleri ve olan biteni Erdoğan’dan sakladığı onu yanlış yönlendirdiği görüşünde. ‘Erdoğan iyi çevresi kötü’ görüşünün ötesinde, tarihte her saraya çıkan/kapanan (saraya çıkınca kapanmak da kaçınılmaz oluyor) liderin aynı sonuçla karşı karşıya kaldığını görüyoruz" dedi.

Nevşin Mengü, Erdoğan'ın aday olmaması durumuna ilişkin Pösteki'nin sözlerini ise şu ifadelerle aktardı:

"Pösteki, Suriye, Libya, Azerbaycan operasyonlarından sonra Akar’ın adının öne çıktığını, tabanda güven ve takdir kazandığını söylüyor. Herhalde Akar, Erdoğan’ın aday olmak istememesi ya da olamaması durumunda, partiyi değil de devleti temsil edecek, parlamenter sisteme olası bir dönüş durumunda siyaset üstü olabilecek bir figür gibi görülüyor. Askeri vesayeti bitirme sözüyle iktidara gelen AKP’nin Erdoğan olmayacaksa Akar olsun noktasına gelmesi de (eğer gerçekten öyleyse) hayli düşündürücü, ya da hatta eğitici diyelim."

Mengü'nün yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan'ın Aday Olmaması Durumunda En Çok Akar'ın Adı Geçiyor