Erdoğan'ın Aşı İçin 100 Sterlin Ücret Alındığını İddia Ettiği İngiltere'de Aşılama Bedava Yapılıyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Hatay Stadı önünde yaptığı konuşmada İngiltere'de Çin Virüsü aşılarının 100 Sterlin karşılığında yapıldığını iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Hatay Stadı önünde toplu açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada, "Bakın şu anda sevgili kardeşlerim, dünyanın değişik yerlerinde Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri aşı var ya, bu aşıyı ücretli yaptırıyor biliyor musunuz? Ücret alıyor, ücret. İngiltere'de 100 sterlin gibi rakamla ücret alınıyor. Bizde böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Oysa İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) Ocak 2021'de yapılan açıklamada aşılamanın yalnızca NHS tarafından yapılacağı, tamamıyla bedava olduğu ve sağlık görevlilerinin bu işlem için asla para alamayacağı duyurulmuştu.

Bu konuda sahtekarlara karşı başlatılan kampanyayı duyuran İngiliz Sağlık Bakanı Matt Hancock ise "Bu salgından çıkış yolumuz aşı. Sahtekarların bu büyük takım çalışmasının altını oymasına asla izin veremeyiz. Aşı için sizden asla para istenmeyecek, aşı için sizinle iletişim kurulduğunda banka bilgileriniz veya PIN kodunuz sorulmayacak" demişti.

Erdoğan'ın ifadelerini eleştiren 22. Dönem Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Comez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "10 yıldır İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi NHS te çalışıyorum. Tüm Birleşik Krallık'ta Covid aşısı ücretsizdir. Sayın Cumhurbaşkanı danışmanlarını gözden geçirmeli" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin SGK'sı konumundaki NHS İngiltere vatandaşlarına ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. Pandemi sürecinde de başvuran İngilizlere ücretsiz PCR testi, tedavi hizmeti ve aşının bulunmasının ardından ise bedava aşılama yapılıyor.

Erdoğan'ın Aşı İçin 100 Sterlin Ücret Alındığını İddia Ettiği İngiltere'de Aşılama Bedava Yapılıyor