Erdoğan'ın Avukatlarından Savcılığa Siyasi Cinayet Başvurusu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir kamuoyunu meşgul eden "Siyasi cinayetler kaygım var" açıklamasıyla ilgili olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları savcılığa başvurdu.

AKP'li Cummhurbaşkanı Erdoğan'ın, bir süredir kamuoyunda tartışılan 'siyasi cinayet' iddiaları ile ilgili olarak 15 Ekim'de avukatı Doç. Dr. Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı müracaatta bulunduğu öğrenildi.

Avukat Doç. Dr. Aydın'ın savcılığa müracaat dilekçesinde, bir süredir siyasi cinayetlerin işleneceğine dair bir kısım iddiaların kamuoyuyla paylaşıldığına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve bu partilerin bir kısım temsilcilerinin bu doğrultuda somut herhangi bir bilgi içermeyen beyanlarda bulunduklarına değinildi.

Ne Olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Ekim'de Mersin ziyaretinde katıldığı bir etkinlikte gazeteci Sertaç Eş'e yaptığı açıklamalarda "Erdoğan gerilimi doruk noktasına çıkarıp seçime gitmek ister. Bu gerilimden olabildiğince uzak durmamız lazım. Milletvekili, il başkanlarına söylüyorum, sakin olacağız. İttifakı oluşturan diğer partiler de gerilim istemiyorlar. Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" ifadelerini kullandı. 

Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da, "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "siyasi cinayet" iddialarına ilişkin resen soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu ifade vermeye çağrıldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in verdiği yazılı yanıtta "Erdoğan’ın ifadesine başvurulmasının halinde Kılıçdaroğlu’nun da ifade vereceği" vurgulandı.

erdoğan siyasi cinayetler kılıçdaroğlu cinayet suikast soruşturma avukat gerilim hüseyin aydın cumhuriyet başsavcılığı ankara chp akp