Erdoğan'ın Çay Fırlatma Şovunda Tehdit ve Zorlama

TAKİP ET

Erdoğan'ın yangın bölgesinde çay fırlattığı kişilerin Orman Müdürlüğü çalışanları olduğu ve alana zorla getirildikleri ortaya çıktı.

Türkiye onlarca yangınla boğuşurken yangın bölgelerinde incelemelerde bulunacağını söyleyerek Marmaris'e giden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine rezil bir harekete imza attı. Yangın bölgelerini 'helikopterle' inceleyen Erdoğan, karaya indiğinde ise yüzlerce araçtan oluşan konvoyunun başına geçerek yoldan geçen vatandaşlara çay fırlattı.

Yangının verdiği zararla mücadele eden vatandaşlara 'çay desteği' vermesiyle tepki çeken Erdoğan, vatandaşları aşağılmaya yönelik hareketiyle yeterince utanç verici bir duruma düşmemiş gibi bir de insanları şovuna katmak için 'zorla getirme' yoluna başvurdu. 

Tehdit Ederek Götürdüler 

Haber Alternatif'ten Celal Eren Çelik'in haberine göre; Erdoğan'ın Marmaris'e geleceğini öğrenen Orman İşletme Müdürlüğü yangın nöbetinde bulunan personellerini zorla Erdoğan'ın geçeceği bölgeye gönderdi. Yangın çıkan alanlarda yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçları da karşılayan personeller görevlerinin aksayacağını söyleyerek duruma itiraz etse de AKP’ye yakınlığı ile bilinen TOÇ-BİR-SEN tarafından yapılan baskıya dayanamadılar.  Bu sendikaya bağlı Marmaris Orman İşletmeleri Müdürlüğü personellerine Erdoğan’ı karşılamaya gitmezlerse '60 saatlik yangın nöbet paralarının ödenmeyeceği' söylendi ve çalışanlar tehdit edildi. 

Tehditlere boyun eğen Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü de yangın nöbeti gibi önemli bir görevi yürüten personeli zorla Erdoğan'ın çay şovu anında beklemeye götürdü. 

marmaris yangın çay recep tayyip erdoğan zorla personel yangın nöbeti tehdit