Erdoğan'ın Çevirmeninin Atatürk'e Övgüleri 'Duymamasına' Akşener'den Tepki

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Etiyopya Başbakanı'nın Atatürk'e yönelik övgülerinin çevirmen tarafından görmezden gelinmesine tepki gösterdi.

Türkiye'yi ziyaret eden Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Erdoğan'la düzenlediği ortak basın toplantısında Büyük Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik övgü dolu sözler söylemişti.

Bununla birlikte çevirmen, Ahmed'in Atatürk'e yönelik övgülerini duymamış ve konuyu -büyük bir çarpıtma kabiliyeti göstererek- Erdoğan'ın karizmasına bağlamıştı.

Tamga Türk'ün okuyucularıyla buluşturduğu skandal kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Akşener'den Sert Tepki

Marmaris Hisarönü'nde açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söz konusu skandala ilişkin olarak "Bitmedi bu şuur altındaki Atatürk düşmanlığı, kıskançlığı" dedi.

"Bilmeyenler için söyleyeyim bir kabul var o kabulde Etiyopya’nın Başbakanı Atatürk’ü övüyor devlet adamlığını, karizmasını, vizyonunu övüyor" diyen Akşener, "Tercümanın çevirmesi Atatürk’ü kaldırıyor, Sayın Erdoğan’ın karizması, Sayın Erdoğan’ın vizyonu, Sayın Erdoğan’ın liderliği şeklinde çevriliyor bu da hoş görülüyor asıl vahim olanı budur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Çevirmeninin Atatürk'e Övgüleri 'Duymamasına' Akşener'den Sert Tepki