Erdoğan'ın Geçici Mezuniyet Belgesini İmzalayan Akademisyen de Şaibeli Çıktı

TAKİP ET

Diploması tartışmalı AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçici mezuniyet belgesini imzalayan akademisyen Sinan Artan'ın hakkında, aldığı bir disiplin cezası sebebiyle YÖK'ün "öğretim üyeliği yapamaz" kararı verdiği ortaya çıktı.

BirGün'ün haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Erdoğan’ın diplomasına ilişkin 2016'da bir açıklama yapan Marmara Üniversitesi, iddiaları "haksız" ve "mesnetsiz" diye nitelendirerek Erdoğan’ın, üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu ileri sürmüştü.

Üniversitenin yaptığı söz konusu 4 sayfalık açıklamada Erdoğan'a, isteği üzerine, 2011'de "duplikata" verildiği ve bu belgede dekan ve rektörün imzasının bulunmadığı ifade edilirken nedendir bilinmez, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasının görüntüsüne bu açıklamada yer verilmemişti.

Üniversite, bahis konusu açıklamasında Erdoğan’ın, 1974’te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisine bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokuluna kayıt yaptırdığını; 1981'in Şubat'ında da mezun olduğunu bildirmişti. Ancak Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulunun Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ile birleştirilerek Ticarî Bilimler Fakültesine dönüştürüldüğü belirtilirken Erdoğan’ın, Dr. Sinan Artan imzalı ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi aldığı ifade edilmişti.

Disiplin Cezası Sebebiyle Öğretim Üyeliği Yapamaz

Sinan Artan, Haliç Üniversitesi’nden atıldıktan sonra gündeme gelmişti.

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gündüz Gedikoğlu, 6 milyon lirayı usulsüz harcadığına ilişkin iddiaların ardından görevden alınınca üniversite genel kurulu toplanmış ve Sinan Artan da mütevelli heyeti başkanı olarak seçilmişti.

Ancak daha önce, 2009'da, aldığı bir disiplin cezası sebebiyle üniversiteden uzaklaştırılan Artan için YÖK’ün "öğretim üyeliği yapamaz" kararına binaen üniversitede yeniden genel kurul toplanmış ve Artan'ın yerine bu defa Mehmet Mansur Topçuoğlu getirilmişti.

Danıştay ise Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyetinin eski başkanı Sinan Artan’ı görevine iade etmeyen YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya için soruşturma açılmasına izni vermişti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e "tez danışmanlığı" yaptığı da iddia edilen Profesör Artan, 2019'da yaşamını yitirdi. Marmara Üniversitesi ise ölümünün ardından yaptığı açıklamada Artan’ın okuldan 2004'te emekli olduğunu bildirmişti.

Erdoğan Erdoğan diploma Erdoğan üniversite diploması AKP cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan diploma Erdoğan geçici mezuniyet belgesi marmara üniversitesi Sinan Artan YÖK Marmara Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi İkt