Erdoğan'ın Görev Onayı Yüzde 32

TAKİP ET

Aksoy Araştırma, Türkiye Monitörü araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

Araştırmada sorulan, "Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna "Evet onaylıyorum" cevabını verenlerin oranı yüzde 32 iken "Hayır onaylamıyorum" diyenlerin yüzde 48,4'lük bir oranda olduğu görüldü.

MHP seçmeninin ise Erdoğan'ın görevini yapış tarzını onaylamak konusunda oldukça çekingen olduğu görüldü. MHP'lilerin yüzde 29,4'ü Erdoğan'ın görevini yapış tarzını onaylamazken ken yalnızcca yüzde 35,3'lük bir kısmı onayladığını belirtti.

Türkiye Kötüye Gidiyor

"Genel olarak düşündüğünüzde, Türkiye iyiye doğru mu gidiyor yoksa kötüye doğru mu gidiyor?" sorusuna ise vatandaşın yüzde 62,7'si "Kötüye gidiyor" cevabını verdi.

Vatandaş Erken Seçim İstiyor

Vatandaşın yüzde 51,8'i "Türkiye'nin mevcut koşullarını düşündüğünüzde sizce erken seçime ihtiyaç var mıdır?" sorusunda "ihtiyaç vardır" şeklinde cevap verirken "ihtiyaç yoktur" diyenlerin oranının yüzde 33,6 olduğu görüldü.

Ankette sorulan "Sizce AKP Türkiye'yi nasıl yönetiyor?" sorusuna ise vatandaşın yüzde 52'sinin "çok kötü ve kötü" şeklinde cevap verdiği görüldü.

 

 

Erdoğan'ın Görev Onayı Yüzde 32 anket aksoy araştırma