Erdoğan'ın Hedefindeki Netflix Türkiye'de Ofis Açıyor

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bu millete yakışmıyor' ifadesiyle hedef aldığı platformlardan biri olan Netflix, Türkiye'de ofis açma kararı aldı.

Dünya üzerinde 200 milyona yakın üyesi bulunan dijital içerik platformu Netflix, İstanbul’da ofis açacağını duyurdu.

Netflix'in kurucusu ve eş CEO'su Reed Hastings, "Türkiye'nin zengin kültürü ve köklü hikaye anlatma geleneği ile kendileri için çok değerli bir ülke olduğu" sözleriyle muhteşem bir şehir olarak nitelendirdiği İstanbul’da ofis açmanın kendilerini gururlandırdığını aktardı.

Netflix’in bu kararı, Türkiye’de bir süredir gündemde olan sosyal medyaya ve dijital platformlara ‘sansür’ tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Cumhur ittifakının teklifiyle, yeni sosyal medya düzenlemesi temmuz ayının son günlerinde yasa haline gelmişti.

Erdoğan, “Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Parlamentomuzdan bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” demiş, net şekilde isim vererek, “Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix, niçin şu, bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için” ifadelerini kullanmıştı.

Netflix’in Türkiye’de ofis açması, platformun Türkiye’deki faaliyetlerine devam etmesi bakımından sevindirici bir gelişme olarak görünse de iktidarın sansürcü yaklaşımı bu mecrada yer alacak içeriklerin ne denli özgürce üretilebileceğine ilişkin soru işaretlerinin de doğmasına neden oldu.

netflix türkiyede ofis açıyor netflix türkiye diziler snasür erdoğanın hedefindeki netflix türkiyede ofis açıyor reed hastings duyurdu istanbulda ofisi olacak 200 milyon üyeli netflix türkiyede ofis açıyor