Erdoğan'ın Helallik Talebine Sosyal Medya İsyan Etti: #HelalEtmiyorum

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada vatandaşlardan helallik istemesi üzerine gelen tepkiler büyüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" sözlerine gelen tepkiler büyüyor.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener sosyal medya hesabından yanıt vermiş, Akşener yaptığı paylaşımda "Sayın Erdoğan sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim" sözleriyle erken seçim çağrısı yapmış, CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Akşener'e katılarak "Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen" demişti.

Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medyadan ise #HelalEtmiyorum etiketi ile tepki yükseldi. #HelalEtmiyorum etiketi Twitter'da Türkiye gündemine girerek "trend topic" oldu.

Birçok sosyal medya kullanıcısının paylaşımlarıyla katıldığı etikete İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptığı paylaşımda, "IBAN isteyerek başladığınız pandemi sürecinde, 2. aşama helallik istemek oldu! Sırada ne var? #HelalEtmiyorum #HemenSeçim" dedi.

#HelalEtmiyorum etiketinde yapılan paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

Erdoğan'ın Helallik Talebine Sosyal Medya İsyan Etti #HelalEtmiyorum