Erdoğan'ın 'Keyif Çayı İçmeyi' Tavsiye Ettiği Esnaf: AKP'liyim ama Kırıldık

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı'nın Malatya'da 'evine ekmek götüremediğini' söylemesi üzerine "Bu bana çok abartılı geldi" diyerek 'keyif çayı içmesini' tavsiye ettiği esnaf, AKP'li olduğunu ve Erdoğan'ı çok sevdiklerini ancak şaşırdıkları bu tavır karşısında üzüldüklerini, kırıldıklarını söyledi.

AKP lideri Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi için şehre gitti. Erdoğan'ın burada bir esnafla arasında geçen diyalog ise Türkiye'nin gündemine oturdu. AKP lideri, "Evimize ekmek götüremiyoruz" diyen vatandaşa "Bu bana çok abartılı geldi" yanıtını verdi ve ardından çay dağıtımına devam ederek "Keyif çayı, bu çayı iç" diye seslendi.

Kameralara yansıyan bu anlarda Erdoğan'a seslenen esnafın Malatya Minibüs ve Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce olduğu ortaya çıktı. İnce, yaşananları Sözcü'den İsmail Saymaz'a anlattı.

İnce, Erdoğan'ı çok sevdikleri için servisçiler olarak onu karşılamaya gittiklerini ve hem teşekkür edip hem de taleplerini dile getirmek istediklerini söyledi. Söz konusu diyalogu "Sayın Cumhurbaşkanım, Malatya'da 1600, Türkiye genelinde 350 bin servisçi esnafı sizden müjde bekliyor pandemiden dolayı" sözlerinin tetiklediği anlaşıldı. Bunun üzerine Erdoğan, esnafa "Ben müjde verdim. Ne müjdesi" diye sordu. Malatyalı esnaf, olayların devamını şu sözlerle aktardı:

"Bu defa arkada esnafımız var, mağdurlar sıkıntı içerisinde. “Cumhurbaşkanım evimize ekmek götüremiyoruz, işsiziz, 8-10 aydır deprem ve pandemi süreci var” dedim. Öyle deyince Cumhurbaşkanı da “Abartı geldi” dedi. Kendisi için kurban kesecektik, müsaade vermedi, “Hayır kurumuna verin” dedi. Ardından çay dağıtımı oldu, çay attı."

İnce, Erdoğan'ın bu tavrına ilişkin "Biz esnaf olarak orada şaşırdık, biz beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.

Sözcü yazarı Saymaz'ın "AK Parti üyesi misiniz" şeklindeki sorusuna ise İnce, "AK Parti üyesiyim, her türlü desteği veriyorum. Ben her seçimde esnafları toplar, Cumhurbaşkanı'na ve Belediye Başkanı'na açık destek veririm, cebimden maddiyatları karşılarım. Hâlâ da cumhurbaşkanına olan sevgimizden şey yapmadık ama kırıldık, üzüldük, olmasa daha iyiydi" diye yanıt verdi.

İnce, esnaf arkadaşları adına üzüldüğünü ancak kendisi adına Erdoğan'ı karşılamaya yine olsa yine gideceğini kaydetti.

 

akp malatya tayyip erdoğan partili cumhurbaşkanı keyif çayı iç sözcü ismail saymaz mesut ince