Erdoğan'ın KKTC'ye 'Müjdesini' Açıkladı: Tabii ki Cumhurbaşkanlığı Sarayı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği Kıbrıs'ta Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda konuştu.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümünde geniş bir heyetle Kıbrıs'ı ziyaret eden Erdoğan Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda bir konuşma yaparak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti milletvekillerine seslendi.

1974 yılı Temmuz'unda gerçekleştirilen ve Kıbrıs'taki Rumların adadaki Türk varlığını vahşi biçimde ortadan kaldırma hayallerini Akdeniz'in serin sularında boğan Kıbrıs Barış Harekatı'nın şehitlerini yâd eden Erdoğan, "Bugün burada özgürce nefes alabiliyorsak bunda en büyük pay bu toprakları bir şehitler yurdu yapan kahramanların. Kıbrıslı kardeşlerimizi kolay lokma olarak görenler Mehmetçiğin destansı mücadelesiyle hezimete uğradı. Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenerek Kıbrıs Türkünü yok edeceklerini sananlar, karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten iradesini buldular Kıbrıs davasını içeriden çökertmen için yapılan hamleler Kıbrıs Türkünün ferasetiyle boşa çıkmıştır" diye konuştu.

"Türk sözünde durur ama Rum sözünde durmaz" diyen Erdoğan Kıbrıs müzakerelerinin Rumlar nedeniyle yarım kaldığını belirterek "Artık bizim bunlara inanmamız bir 50 yıl daha kaybetmemiz mümkün değildir. Adada iki ayrı devlet iki ayrı halk vardır. Öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin tescil edilmesine ardından da adadaki iki devletin çözüm müzakelerini yürütmesine yönelik KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cenevre'de sunulan öneriye desteğimiz tamdır. Taviz vermeyiz, veremeyiz. Adil, kalıcı, sürdürülebilir çözüm, ancak ve ancak adanın gerçeklerini esas alan bir yaklaşım olabilir. Bizim kimsenin toprağın hakkında gözümüz yok niyetimiz gerginlik değil sorunları hakla hukukla hakkaniyetli paylaşımla çözüme kavuşturmaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Müjdesi: Tabii ki Saray

"KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir binası külliyesi var veya parlamento binası var" diyen Erdoğan "Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bina İngilizlere ait gecekondu. Şimdi KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz. İstiyoruz ki bir Millet Bahçesi de yapalım. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bu projeyi hayata geçirerek, nasıl bir Kuzey Kıbrıs devleti varmış birilerinin görmesi lazım. KKTC'nin ilan edildiği bu tarihi binanın da müze haline getirilerek yeni nesillere bırakılmasının isabetli olacağını düşünüyorum" dedi.

Erdoğan'ın KKTC'ye 'Müjdesi' Tabii ki Cumhurbaşkanlığı Sarayı