Erdoğan'ın Koruması Olduğu İddia Edilen Hakan Tek Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Erdoğan'ın koruması olduğu iddia edilen ve TikTok hesabından paylaştığı videolar sosyal medyada gündem olan Hakan Tek gözaltına alındı.

Erdoğan'ın yakın koruması olduğu iddia edilen Hakan Tek isimli şahıs, milyon liralık otomobillerde alkol içip para saçarken çekilmiş görüntüleriyle gündeme gelmişti.

Range Rover, BMW, Mercedes ve Maserati markalı otomobillerde Erdoğan'ın seçim şarkıları eşliğinde videolar çeken Tek'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmış, akıllara Kürşat Ayvatoğlu gelmişti.

EGM Açıklama Yaptı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Tek'in Cumhurbaşkanlığı koruması olduğunu yalanlayarak söz konusu şahsın gözaltına alındığını duyurdu. EGM tarafından yapılan açıklamada,  “Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan/Kayseri adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır. Dezenformasyon yapan şahsın, ‘Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu’ iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, ‘Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi’ gerekçesi ile gözaltına alınmıştır. Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup, adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

hakan tek erdoğan cumhurbaşkanı koruma egm gözaltı