Erdoğan'ın Müzik Yasağına Tepki: Sizin Elinizde İntihar Eden Müzisyenlerin Kanı Var

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın "kimse kusura bakmasın" diyerek süreceğini açıkladığı müzik yasağına muhalefetten tepkiler yükseldi.

Yasağın devam edeceğine ilişkin karara itiraz eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver. Trollerine mangalda kül bıraktırmıyorsun sosyal medyada ama konu seçime gelince, yerinde yeller esiyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "Erdoğan; "Müzikli mekanları gece 24:00'e çekiyoruz, kusura bakmayın Gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok" dedi. En başından beri söylüyoruz; AKP koronayla değil, insanların yaşam biçimiyle mücadele ediyor.Bu da son örneği" şeklinde konuşurken Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise, "Müzisyenlere ve müzik yapan mekânlara karşı iktidarın aldığı tavır ideolojiktir. Bu ülkeye en büyük rahatsızlığı, insanlarımızın yaşam tarzına saldıran bu zihniyet veriyor. Bir de utanmadan kusura bakma diyor. Sizin elinizde intihar eden müzisyenlerin kanı var" dedi.

 

Erdoğan'ın Müzik Yasağına Muhalefetten Tepkiler Sizin Elinizde İntihar Eden Müzisyenlerin Kanı Var