Erdoğan'ın Okan Kurt'u Alıkoyan Berberine Usulsüz İhaleyle Boğaz'a Sıfır Tesis

TAKİP ET

Okan Kurt'u rehin alan Cumhurbaşkanı'nın berberi Özgür Usta'ya Boğaz'a sıfır bir sosyal tesisin usulsüz ihale ile onda bir değerine peşkeş çekildiği ortaya çıktı.

Demet Akalın'ın eski eşi ve kızının babası Okan Kurt'un AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şahsi berberi Rize Pazarköylü Özgür Usta'ya usulsüz ihaleyle Boğaz'a sıfır bir tesisin çok ucuza verildiği ortaya çıktı.

Gazeteci Murat Ağırel'in 20 Kasım 2019 tarihinde Yeniçağ'da yayımladığı yazısında ortaya çıkardığı olaya göre konuyu kendisine anlatan denizcilik sektöründe oldukça tecrübeli bir kişi "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait sosyal tesis Sayın Cumhurbaşkanımızın aile (erkek) berberinin talebi doğrultusunda bu kişiye kiralanmak üzere kurum yöneticisine verilen talimat sonunda ihale edilmiş ve bu kişiye kiralanmış. Finansör olarak da Trabzonlu yüklenici bir firma olan ve damat beyin akrabası olduğu söylenen Seyrantepe'deki Seyrangah Kafe'nin sahipleri olan kişiler destek olmuş. Her ikisinin ortaklığını içeren yeni şirket bu iş kurularak 10 yıl süreli kiralanan yeri teslim almışlardır.

Sosyal tesisi kiralayan kişiler içeride tadilat yapmaya başlamışlar. Ancak bir süre sonra inşaat ve Tadilatlar Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından durduruldu" ifadelerini kullandı.

Ağırel yazısında söz konusu tesisin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Beykoz'daki Anadoluhisarı Küçüksu'da denize sıfır konumdaki sosyal tesis olduğunu ve kapsam dışı yapılan ihale ile 2 bin metre karelik alanın aylık 40 bin 795 lira karşılığında kiralandığını kaydetti.

Okan Kurt dün gece sosyal medyada paylaşılan videoda kendisini alıkoyan şahısların ailesinin arabalarını parçaladığını ve kızkardeşinin üzerine yürüdüklerini söyleyerek Erdoğan'ın berberi Özgür Usta'nın "Bu sokağın sahibiyim" diyerek kendisini sahip olduğu dükkandan zorla çıkarmak istediklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı'nın Okan Kurt'u Alıkoyan Berberine Usulsüz İhaleyle Boğaz'a Sıfır Tesis