Erdoğan'ın Şoförü 'Yeliz' Boğaziçi Üzerinden Sekülarizmi Hedef Aldı

TAKİP ET

Boğaziçi direnişine dair yorumlarda bulunan AKP'li Çamlı, Üniversite'nin seküler ve ateist yetiştirmek için kurulduğunu öne sürerken 'sekülarizm' ve 'dinsizliği' de bir suç gibi lanse etti.

Yeliz kod adıyla tanınan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, kayyum rektör atamasından bu yana direnişin sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi'ne dair alışılagelen açıklamalarından birine imza attı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı demokratik direnişi için 'tantana' ifadesini kullanan AKP'li Yeliz, açıklamalarında hem eylemlere destek veren Canan Kaftancıoğlu üzerinden ana muhalefet partisini hem de sekülarizm ve dinsizliği, dolaylı olarak da seküler ve dinsiz vatandaşları hedef aldı. İşte Çamlı'nın ilgili açıklamaları:

"İstanbul'un CHP İl Başkanı var bir domuzu üç dakikada yemekle övünen kadın... Orada bir eyleme katıldı. Bu bir örgüt hareketi, orada icra edildi. Tıpkı Gezi olayındaki üç beş ağaçtan yola çıkılarak ülkeyi kaosa sürükleme çalışması yapıldığı gibi, Boğaziçi'nde de bir kibrit çaktılar.

CHP'nin diktatörlük dönemlerini hepimiz biliyoruz. Herhalde şimdi de bu kasetle göreve gelen adam başkanlığındaki CHP buradan bir şeyler bekliyor, ama Boğaziçi Üniversitesi'nden böyle bir şey çıkmaz.

Boğaziçi Üniversitesi bizim yüz akımızdır. Her ne kadar para babası Robert ve misyoner Hamlin tarafından kurulmuş olsa da... Bu milletin çocuklarını seküler yetiştirmek, dinsiz yetiştirmek için kurulmuş olsa da bu milletin damarlarındaki imanın tezahürü olarak süreç içerisinde orada gerçekten vatana millete hizmet eden gençler de çıktı.

Fakat orayı bunlar ellerinden bırakmak istemiyorlar, başaramayacaklar. Boğaziçili çocuklarımızı emperyalistlere yedirtmeyeceğiz."

akp yeliz ahmet hamdi çamlı ak parti istanbul milletvekili akp'li yeliz boğaziçi direnişi boğaziçi üniversitesi sekülarizm ateizm canan kaftancıoğlu chp istanbul il başkanı domuz