Erdoğan'ın Tam Kapanmada Katıldığı Kalabalık Cenaze Töreni Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

Halkın Kurtuluş Partisi, Erdoğan'ın katıldığı kalabalık cenaze töreni hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tam kapanma sürecinde İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre, cenaze törenine 9 kişiye kadar bildirimde bulunulabileceği ve en fazla 30 kişi ile tören yapılabileceği açıklanmıştı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım'ın babası Ahmet Galip Yıldırım'ın cenaze törenine, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katılmış ve bu kurala riayet edilmemişti.

Cenaze töreninde sayı sınırı fazlasıyla aşılmış ve maske-mesafe kuralına da uyulmamıştı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) harekete geçerek bu durum hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları, partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Avukatlar, yetkililerin “Görevi Kötüye Kullanma”, “Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma” ve “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini ifade etti.

Dilekçede "AKP’liler lebalep kongreleri ve lebalep cenaze törenleriyle, içinde bulunduğumuz tam kapanma sürecinde yasalara ve genelgelere aykırı hareket etmekte, dolayısıyla Koranavirüsün yayılmasına neden olmaktadırlar. Halka gelince 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilme ve en fazla 30 kişi ile cenazeyi kaldırmayı kural olarak koyulmuş ama bu kuralı koyan şahıslar cenaze kendi partilerinden birinin yakınına ait olursa tıklım tıklım törenler yapmaktan geri durmamaktadırlar. Cenazede yer alan yüzlerce insana sanki suç işleme özgürlüğü varmış gibi davranılıyor, yasalar, genelgeler işletilmiyor, görmezden geliniyor, cezalar kesilmiyor. Kendilerini bütün suçları işleme özgürlüğüne sahip ayrıcalıklı insanlar olarak gören şüpheliler adalet duygusunu incitiyorlar, kamu sağlığını tehlikeye atıyorlar. Bu Cenaze törenine katılan, tedbirleri almayan, denetimleri yapmayan ve böyle bir kalabalık etkinliğe izin veren şüpheliler toplum sağlığını tehlikeye düşürecek ve salgını daha da yaygınlaştıracak bir uygulamaya izin vererek ve gerçekleştirerek topluma karşı da suç işlemişlerdir. Bu suçun işlenmesiyle belli kişilerin de il toplumundaki tüm fertlerin zarara uğraması olasılığı vardır.  Hatta bu olasılık bile değildir; toplumdaki neredeyse bütün fertlerin zarara uğrayacağı kesindir" ifadeleri kullanıldı.

 

 

erdoğan cenaze töreni kongre halkın kurtuluş partisi hkp suç duyurusu tam kapanma yargı taşıdı maske mesafe 9 kişilik sınır aşımı görevi kötüye kullanma avukatlar