Erdoğan'ın ''Terörist Devlet" Diye Tanımladığı İsrail, Türkiye'nin İhracatında 8.'liğe Yükseldi

TAKİP ET

Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında 6,2 milyar dolara ulaştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam yaptığı konuşmada 'Haydut ve terörist' devlet diye tanımladığı İsrail ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler gittikçe gelişiyor.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi geçmiş yıllara göre artış gösterirken bir yandan da karşılıklı doğrudan yatırımlar artıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi, Merkez Bankası (TCMB) ve İsrail’in resmi verilerinin de desteklediği ekonomi etkileşiminde İsrail, 4,7 milyar dolarlık ihracat ile 2020 yılında Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında 9. sırada yer aldı.

2021'in ilk dört ayında ise Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 1 milyar 851 milyona dolara yükseldi ve İsrail bu dönemde Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı 8. ülke oldu.

İthalatta Türkiye 4. Sırada

Türkiye'nin İsrail'den ithalatı 2020 yılında 1,5 milyar dolar oldu. 2020 yılında Türkiye ile İsrail arasındaki dış ticaret hacmi 6,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2020 yılında İsrail'in toplam ithalatında Türkiye, yüzde 6,2'lik payla Çin, ABD ve Almanya'nın ardından dördüncü sırada yer aldı.

İsrail'in ihracatında ise Türkiye 2020'de 8. sırada yer aldı.

 

israil recep tayyip erdoğan ihracat ithalat gazze filistin haydut terörist