Erdoğan'ın Vatandaşlarla İftar Şovu: Yemeğini ve Sandalyesini Kendi Götürüyor, Vatandaş Dekor Olarak Kullanılıyor

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pek çok kişi tarafından fark edilen iftar 'şovu' gündem oldu.

Ramazan ayının gelmesiyle partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleneksel iftar ziyaretleri de başlamıştı. Bu yıl Çin virüsü salgını dolayısıyla çok daha kısıtlı şekilde yapılan iftar 'ziyaretleri' az da olsa devam ediyor.

Fakat, "halk adamı Erdoğan" imajı yaratmak için sarf edilen çabalar, her geçen sene etkisini kaybediyor. Artık bu iftarların reklam amacıyla kurgulandığı pek çok kişi tarafından fark ediliyor. 

Erdoğan, Ramazan'ın başında Ankara'da 'misafir' olduğu evde, bir aileyle birlikte yer sofrasında yemek yemişti. Kampanya eşliğinde basına servis edilen görüntüler, beklenenin aksine sempati değil tepki toplamıştı. 'Mütevazı lider' imajı oluşturmaya çalışan Erdoğan'ın konuk olduğu evde, tıpatıp aynı 3 adet yeni tepsinin bulunması ve yer sofrası kurulması, görüntülerdeki yapmacıklığı gözler önüne serdi.

Öte yandan, vatandaşlar Erdoğan'a "19 yıldır yönettiğin ülkede, vatandaşlar yer sofrasında yemek yiyor" şeklinde tepki gösterdi.

Yemeğini ve Sandalyeleri Kendi Getiriyor

Gazeteci Günel Cantak'ın Twitter hesabından paylaştığı ayrıntılarda da 'iftar ziyaretlerinin' yapmacıklığı daha da belli oldu.

Erdoğan'ın son olarak gittiği köy evinde, daha önceki yer sofrasına eleştiriler gelince bu sefer masa kurulması tercih edildi. Fakat, burada da dikkati çeken sandalyeler oldu. Erdoğan'ın her türlü etkinlikte kullandığı sandalyelerin aynısının, 'şans eseri' gittiği köy evinde de bulunması görenleri hayrete düşürdü.

Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise iftar menüleri oldu. Erdoğan'ın misafirliklerinde, hep aynı menünün sofrada yer alması vatandaşları güldürdü. Erdoğan'ın hiç değişmeyen iftarlığı; hurma, zeytin, sarma/dolma ve şerbet şeklinde.

 

 

 

 

erdoğan iftar şovu vatandaşlar köy evi ankara kurgu yapmacık vatandaşlar dekor olarak kullanılıyor kendi sandalyesini ve yemeğini götürüyor menü aynı benzer hep şerbet dolma sarma