Erdoğan'ın 'Yürüyemeyişi' Sosyal Medya Gündemine Damgasını Vurdu

TAKİP ET

AKP liderinin Azerbaycan ziyaretinde mevkidaşı Aliyev tarafından karşılandığı törende bir türlü düz yürüyememesi ve uzun süre yalpalaması sosyal medya gündeminde kendisine üst sıralarda yer buldu.

Yurt dışı seyahatlerinde yabancı dili zerafetle kullanmasından diğer liderlerle verdiği unutulmaz pozlara kadar her hareketiyle gündemde kendisine yer bulan Tayyip Erdoğan, bu hafta NATO Zirvesi'nden sonra şimdi de Azerbaycan ziyareti ile adından söz ettiriyor.

Zirve'de gerçekleşen seromonide liderlere verilen 'turn' talimatını anlamayarak bütün liderler arkasını dönmesine rağmen sabit kaldığı anlarla tiye alınan Erdoğan, bu kez de Bakü ziyareti esnasında 'yürüyemeyerek' sosyal medya gündemine üst sıralardan girdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından törenle karşılanan Erdoğan'ın askeri selamlamak üzere mevkidaşıyla beraber kırmızı halıda yürürken düz yolda bir türlü dengesini sağlayamaması dikkatlerden kaçmadı. Objektiflere yansıyan görüntülerde oldukça yorgun olduğu anlaşılan 67 yaşındaki AKP liderinin yalpalayarak Aliyev'i takip ettiği görülüyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, görüntüleri Erdoğan'ın yaşı ve hastalıklarıyla açıklarken bazı kullanıcılar da zeminin taşlık olmasıyla açıklamaya çalıştı. Ancak Aliyev'in benzer bir sorun yaşamaması, diğer ihtimali güçlendiriyor.

Öte yandan AKP liderinin bu yıl Şubat ayında katılım sağladığı partisinin lebaleb kongrelerinden birinde de kürsüyü terk ederken eşinin koluna girerek güçlükle yürüyebildiği görülmüştü.

Tıpkı o görüntülerden sonra olduğu gibi Azerbaycan'da kaydedilen bu görüntülerden sonra da bazı sosyal medya kullanıcıları Erdoğan'ın 22 Mayıs 2002 tarihinde merhum Başbakan hakkında sarf ettiği "Ecevit ciddi şekilde rahatsız. Artık istifa etmeli" şeklindeki sözlerini not düştü.

tayyip erdoğan bakü 67 yaşında erdoğan kaç yaşında erdoğan yaşlandı ilham aliyev karabağ erdoğan'ın yürüyememesi rte erdoğan'ın yürüyemeyişi