Erdoğan'la Görüşme Talep Eden Taliban: Afganistan'da NATO Üyesi Türkiye'yi İstemiyoruz

TAKİP ET

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit Türkiye'nin Afganistan'da sürdürmek istediği askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit İstiklal gazetesinden Turan Kışlakçı'ya konuştu.

"Ne Afganistan İslam Emirliği ne de Afgan halkının Türkiye'ye veya Türkiye halkına bir karşıtlığı vardır" diyen Mücahit,  "Türk halkı ile din, mezhep, tarih ve kültür birliğimiz vardır. İki halk da birbirini çok sever. Biz 20 yıl önce NATO şemsiyesi altında Afganistan'a gelen Türkiye'nin de çekilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'ye de ihtiyacımız olduğunda direkt Türkiye ve Türk halkı ile konuşacağız. Türkiye'yi Türkiye olarak istiyoruz" diyen Taliban Sözcüsü, "NATO’nun bir parçası olarak Türkiye’yi istemiyoruz. ABD ile yaptığımız ve Türkiye’nin de kabul ettiği, Doha Anlaşması uyarınca NATO üyesi olan veya olmayan bütün yabancı güçlerin Afganistan’dan çekilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce de BBC'ye konuşan Taliban mensubu Süheyl Shaheen, "Türk yetkililer kararlarını bir kez daha gözden geçirip ülkemizin işgaline devam ederse, İslam Emirliği ve Afgan milleti dini, vicdani ve vatani görevi gereği yirmi yıllık işgale karşı olduğu gibi onlara karşı da tavır alacaktır. Bu durumda, tüm sonuçların sorumluluğu, başkalarının işlerine karışan ve bu tür uygunsuz kararlar verenlerin omuzlarına düşer" demiş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise bu ifadeleri "iletişim kazası" olarak nitelemişti.

Erdoğan'la Görüşme Talep Eden Taliban Afganistan'da NATO Üyesi Türkiye'yi İstemiyoruz