Eren-4 Varto ve Eren-5 Bagok Operasyonları Başlatıldı

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, Şehit Eren Bülbül'ün adını yaşatmak amacıyla 'Eren' ismi verilen operasyonların dört ve beşincilerinin de başlatıldığını duyurdu.

Türk ordusu sınırlar içerisinde ve ötesinde Kürtçü terörün kökünü kazımak için operasyonlarını sürüyor. Öte yandan Maçka'da bölgeye sızma faaliyetinde bulunan PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün aziz hatırası anısına gerçekleştirilen operasyonlara da 'Eren' adı verilmeye devam ediyor.

Daha önce başlatılan Eren-1 Tendürek, Eren-2 Lice ve Eren-3 Ağrı Dağı operasyonları başarıyla devam ederken bugün Eren-4 Karlıova-Varto ve Eren-5 Bagok operasyonları başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre Karlıova-Varto mevkiinde gerçekleştirilen operasyonlarda 93 operasyonel timi de mevcudiyetinde bulunduran Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Güvenlik Korucusu timlerinden mürekkep 1620 personel görev alıyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesi sınırlarında bulunan Bagok Dağı'nda gerçekleştirilen operasyonda ise 145 operasyonel timi de mevcudiyetinde barındıran yine PÖH, JÖH ve Güvenlik Korucusu timlerinden mürekkep 2550 personel görev yapıyor.

eren-4 karlıova-varto operasyonu eren-5 bagok operasyonu mardin nusaybin pöh polis özel harekat jöh jandarma özel harekat güvenlik korucusu tsk türk silahlı kuvvetleri içişleri bakanlığı