Eren-5 Operasyonları Kapsamında 6 Terörist Gebertildi: Leşlerden Biri Kırmızı Listeden

TAKİP ET

Eren-5 Operasyonları kapsamında hava destekli düzenlenen operasyonda 6 terörist gebertilirken leşlerden birinin ise "kırmızı" listede aranan ve Kürtçü terör örgütü PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanlığından operasyona ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok bölgesinde, Eren-5 operasyonları kapsamında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat birliklerince Hava Kuvvetleri destekli devam eden operasyonda 1 terörist daha etkisiz hâle getirilmiş olup operasyonda etkisiz hâle getirilen toplam terörist sayısı 6’ya yükselmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir."

Öte yandan AA'nın aktardığınına göre alınan leşlerden biri de kırmızı listede bulunan ve Kürtçü terör örgütü PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi. 'Hevram Havraman Avyer' kod adlı Hasan Mahmudi adlı teröristin, AKP'nin PKK ile yürüttüğü "Çözüm" Süreci'nin zehirli meyvelerinden olan 2015'teki Hendek olaylarında birçok eyleme ve saldırıya öncülük ettiği, daha öncesinde de birçok kez kahraman Türk askerinin kanını döktüğü ve hatta 'Cemal' kod adlı Murat Karayılan'ın da korumalığını yaptığı belirlendi.

Ayrıca gebertilen teröristlerden bir diğerinin de turuncu listede bulunan  'Reber' Koser kod adlı Teyyüp Çam olduğu saptandı. Bu leş de sözde Mardin Bagok Alan Sorumlusu olarak faaliyet gösteriyormuş.

Eren-5 Operasyonları İçişleri Bakanlığı Jandarma TSK Türk askeri PKK Kürtçü terör örgütü teröristler kırmızı kategori turuncu kategori