Erivan'da Ermenistan-Türkiye Görüşmeleri Halka Soruldu: Türklerden Uzak Olmalıyız

TAKİP ET

Ermenistan başkenti Erivan'da gerçekleştirilen röportajda Ermenilerin ırkçılıklarından hiçbir şey kaybetmedikleri görüldü.

BBC Azerbaycan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gerçekleştirilen röportajda Ermeni vatandaşlarına II. Karabağ Savaşı sonrasında yapılan ateşkesin ardından Türkiye ve Ermenistan arasında girişilen görüşmelerin yeniden başlamasını nasıl karşıladıkları soruldu. Erivan'da bu konuda mikrofon uzatılan Ermenilerin ezici çoğunluğunun görüşmelere iyi bakmadığı ve soru karşısında öfkelendikleri bildirildi.

Sınırların açılması ve Türkiye-Ermenistan arasında hava yolu ulaşımının yeniden başlamasına ilişkin Ermenilerden bazıları şu yorumları yaptı:

"Herhalde iyi bulmuyorum. İyi bakmıyorum. Türklerden becerebildiğimiz kadar uzak olmalıyız. Onlardan hiçbir zaman iyi bir şey beklenemez."

"Bunu kabul eden adam nankördür. Damarında Ermeni kanı akan bunu kabul etmez. İyi ne tarafı olabilir? Daha kötü olacak. Akıllarını yitirdiler. Açın yolları Ermeniler Türkiye'ye gitsin. Cehennemin dibine gitsinler! Onlar bizim atababalarımızı kestiler, öldürdüler. Biz de kaçıp Suriye'de yaşıyorduk."

"Hiçbir razılık olmadan topraklarımıza girip Türkiye'nin Turan ülküsü için yol açmak istiyorlar. Şartsız olarak soykırımı unutmamızı talep ediyorlar. Biz bir buçuk milyon kurban verdik, bunu nasıl unutabiliriz?"
 

ermenistan türkiye 2. karabağ savaşı erivan ermeniler ırkçılık