Erkam Yıldırım'ın Test Kiti ve Maske Götürdüğü Günlerde Venezuela'da Vaka Sayısı 350'ymiş

TAKİP ET

Binali Yıldırım'ın iddiasıyla oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya test kiti ve maske götürdüğü tarihte ülkede vaka sayısının (Aralık ayı ortalaması) 350 olduğu ortaya çıktı.

Sedat Peker, son yayımladığı videosunda Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ı hedef almış ve "Kokain işini anlatayım. Yeni güzergah kurmak için Venezuela'ya kim gitti? Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım. Ocak ayında 4 gün, Şubat ayında 4 gün Venezuela'da kaldı.

Binali Bey'in böyle bir şeyin içinde olduğunu düşünmüyorum ancak ilk zamanlar Erkan Yıldırım hakkında çektikleri kasetleri -kumar kasetleri değil başka kasetler rüşvettir vs.- daha sonra bunu bu işe yönlendirdiler bu işin aparatı haline geldiler. Türkiye'ye gelişi gidişi tüm organizasyonun ağları bu şekilde. Neden kokain yakalanamıyor neden kokainleri Erkan Yıldırım'ın direkt gemisiyle ilgili de değil başka gemiler de koordinasyon alıyor. Peki Mehmet Ağar bunun neresinde. Mehmet Ağar da bu senkronizenin tam ortasında. Erkan Yıldırım Süleyman Soylu dostluğuna bakın. Erkan Yıldırım'ın Süleyman Soylu'nun çevresinde bu konularla ilgili dostluğuna bakın" ifadelerini kullanmıştı.

Binali Yıldırım ise oğlu Erkam Yıldırım hakkında Sedat Peker'in ortaya attığı uyuşturucu ticareti iddialarına, "Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa çamur at izi kalsın türünden bir suçlamadır. Ama unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir. Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Ama orada bahsedildiği gibi ocak şubatta değil, geçen sene aralık ayında gitmiştir. Koronavirüsle mücadele kapsamında ihtiyaç sahiplerine test kiti ve maske gibi malzemeler götürmüştür. Türkiye Dostluk Grubu da oradaydı onlarla birlikte oldu. Resmi heyetle gittiği ifade ediliyor, bu da gerçek dışıdır. Kendi imkanlarıyla, kendi biletini alıp kendi masraflarını karşılayarak ziyaretini gerçekleştirmiştir”  ifadeleriyle cevap vermişti.

Ancak Binali Yıldırım'ın iddiasıyla oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya test kiti ve maske yardımı götürmek amacıyla gittiği tarihte Aralık ayı itibarıyla günde ortalama 350 vakanın görüldüğü, aynı dönemde ise Türkiye'de yaklaşık 32 bin vaka görüldüğü ortaya çıktı.

Binali Yıldırım'ın iddialarını zayıflatırken Erkam Yıldırım'ın uyuşturucu ticareti yapmak için Venezuela'da bulunduğu iddialarını güçlendiren bu veriler karşısında hükümet kanadından nasıl bir hamle geleceği merak ediliyor.

Erkam Yıldırım'ın Test Kiti ve Maske Götürdüğü Sırada Venezuela'da Vaka Sayısı 350'ymiş